luni, 24 februarie 2014

Enciclopedia copiilor

 


Am cumparat aceasta carte cu cativa ani in urma si nu regret pentru ca eu consider ca un copil are nevoie de multe exemple pentru a iubi cartile:








  • trebuie sa vada ca parintele  ii cumpara carti (nu doar pe cele pe care le cere doamna in mod obligatoriu. Imi veti zice ca nu aveti atatia bani ca sa dati pe o astfel de carte sau pe carti in general. Atunci faceti din stransul banilor un eveniment la care sa participe si cel mic, iar cand va creste nu va uita si va gasi intotdeauna bani pentru o carte buna.);
  • trebuie sa vada ca parintele citeste carti (altfel nu o sa inteleaga de ce el este izolat in camera lui, cu o carte, in timp ce altii "se distreaza". Cititul alaturi de copil, pentru mine, este foarte placut. Cand era mai mic vedeam cum se straduia sa continue sa citeasca desi gandul ii fugise de mult timp, era ca o lupta interioara - sa stea cu mami sau sa plece singur la joaca?) 



Iata ce cred eu ca este demn de remarcat la aceasta carte:


  • in primul rand ilustratiile sunt foarte frumoase. Nu poate un copil sa inteleaga cum arata prima masina de spalat daca nu o vede. Mi-a placut foarte mult reconstituirea farului din Alexandria si hartile de la tarile prezentate care sunt compuse din trei parti: harta globului cu evidentierea zonei, detaliu pe harta globului si abia apoi harta tarii .









  • informatiile sunt explicate pe intelesul celor mici. Pe o pagina se pot gasi atat explicatii utile pentru scolareii mai mici, dar si explicatii la nivelul celor de 10-12 ani. Ce mai este important? Faptul ca fiecare pagina are informatii multe si consistente, nu doar o fraza scrisa mare si bine pozitionata in pagina.


  • informatiile acopera o varietate foarte mare de domenii si sunt din surse sigure (acesta este punctul slab al informatiilor gratuite de pe internet, nu stii niciodata daca nu ai gasit ceva gresit.)


"de la istoria antică până la tehnologia de ultimă oră; de la viaţa animalelor şi plantelor terestre, până la planurile cosmice pentru mileniul viitor. Geografia, ştiinţele naturii, religia, corpul uman - toate domeniile, pe care copiii le explorează acasă şi la şcoală, sunt incluse aici." (sursa Editorii)


  • e utila pentru scoala, atunci cand doamna invatatoare cere informatii despre anumite domenii;
  • e utila pentru acasa deoarece te ajuta sa-i explici copilului anumite lucruri, pe baza pozelor si exemplelor sugestive (de exemplu, cum ai putea sa-i explici ce sunt refugiatii? Cu ajutorul pozei din aceasta enciclopedie este mai usor - oameni incarcati cu bagaje, fiecare cu ce poate sa duca, copii de manuta si un militar cu pusca - face mai mult decat o mie de cuvinte.)


Detalii:
- 503 pagini.
- format aprox. 21x37 cm.
- coperte cartonate.

Dezavantajul ca este cam scumpa poate fi combatut de dorinta de a o pune in biblioteca copilului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.