vineri, 3 iunie 2016

Metoda figurativa / Metoda grafica - resurse net



Aceasta metoda matematica de rezolvare a problemelor in ciclul primar da bataie de cap multor parinti de aceea m-am gandit ca pe langa resursele pe care le gasiti pe acest blog sa realizez si o colectie de link-uri care sa va conduca rapid catre o multime de alte explicatii si exemple rezolvate.






Prin intermediul panoului de pe Pinterest puteti gasi atat explicatii scrise, cat si filmulete video realizate de doamne invatatoare sau profesori de matematica, dar si diferite carti. 







Metoda aceasta care ne da batai de cap am regasit-o pe net si sub denumirea de  ”Bar Modeling method” sau in unele materiale in limba engleza este inclusa in sintagma ”Singapore Math”. Diferenta dintre metoda folosita de noi si ei o constituie reprezentarea grafica, adica, mai concret, noi folosim segmente pe cand ei folosesc dreptunghiuri. Iata o problema tradusa, dar care pastreaza desenele originale.



Pentru cei interesati am sa adaug pe panoul de Pinterest si cateva astfel de surse, dar ele sunt in limba engleza.

Sper sa va fie de folos!


2 comentarii:

Unknown spunea...

Bună ziua! Ma puteți ajuți va rog frumos la o problema care se reprezinta prin segmente?
Bunica are în curte 54 de pasari:găini, rate, gâște. Nr gâștelor este de 3ori mai mic decât al ratelor, iar găini sunt cu 12 mai multe rațe. Câte păsări sunt de fiecare?

Anonim spunea...

Numarul bomboanelor unui copil era jumatate din numarul bomboanelor celui de al doilea copil. Dupa ce primul le-a dat prietenilor ei 25 de bomboane, iar al doilea i-a dat fratelui 8 bomboane, primul mai are doar un sfert din numarul bomoanelor celui de al doilea copil.
Cate bomboane a avut initial fiecare copil?
Datele din problema se refera la momente diferite de timp. Care sunt acele momente?
Ce cuvinte definesc acele momente? Despre care alte cuvinte din problema, ar trebui sa tinem seama pentru a inteleage problema mai usor?
Cu care moment ar trebui sa incepem reprezentarea grafica a datelor? De ce?
Realizeaza o reprezentare grafica explicand etapele parcurse

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.