miercuri, 26 octombrie 2016

8 Tipuri de fise - identificarea si recunoasterea unei litere de tipar




Copilul tau nu doreste sa lucreze fise cu litere? M-am gandit sa va ofer o lista de tipuri de fise cu litere pentru a gasi ceva pe placul celor mai mofturosi scolarei. 

Inarmati-va cu rabdare caci cititul si scrisul au fost intotdeauna dificile pentru cei mici! Si ... sigur aveti vreun prieten/ vreo prietena care va ”ridica moralul” cand va spune ca are un copil care a invatat singur si extrem de repede toate literele sau ca puiul lui/ ei citeste de la 4 ani!!!   :)







1. Asociaza litera cu un obiect/ persoana / personaj care trezeste interesul copilului (ex. t - tata, b-bunicul, p-pompierul vazut, u-ursuletul de plus preferat)


- puteti tipari cartonase de pe net
- puteti achizitiona un set de carti de joc ALFABET
- puteti utiliza poze ale membrilor familiei ale caror nume/ grade de rudenie incep cu literele dorite







Daca aveti nevoie, afisati un poster in camera copilului sau puneti pe dulap, cu scotch cele cateva fise cu litere buclucase.






2. Asociaza litera cu o multime de imagini care contin cuvinte care incep cu aceeasi litera

Cu ajutorul Word-ului faceti litere pe care le tipariti fie pe un carton colorat, fie pe foaie alba si o lipiti pe un carton.





Lipiti tot felul de imagini care incep cu acea litera.






3. Puzzle cu litera respectiva 

Decupati litera pe contur si apoi taiati-o in mai multe bucati. La inceput puteti folosi taieturi diferite pentru a usura munca copilului.





4. Ne jucam cu litera - tipareste litera pe un A4 ca mai sus si dai-o copilului sa se joace cu ea - colorat + ochii, par, nas, gura. Ce ar fi sa faceti o intrecere! Cine are litera cea mai haioasa? (mai multe idei aici)





5. Descarca litere de pe site-uri de fonturi (trenuletul il gasesti aici sau poate cauti niste floricele ori litere din creioane) si realizati fise superbe impreuna cu cei mici.





6. Recunoastem litera si coloram (e utila mai ales pentru perechea litera mare / litera mica)





7. Vanatoare de litere - cautarea unei litere intr-o multime de alte litere. Pentru o fisa rapida copiaza o imagine de pe net si decoreaz-o cu un dreptunghi plin cu litere.





8. Labirint cu litere - se realizeaza usor cu un dreptunghi/ patrat divizat din patratele, apoi creaza un traseu de la start la finish



la final umple casutele goale cu celelalte litere.





Mai multe idei in:



7 tipuri de fise - Invatam sa scriem litere de tipar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog vor fi afisate doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat si au legatura cu subiectele prezentate.